mandag 20. januar 2014

Focaccia


Ingredienser

7 dl vann
1 pakke fersk gjær
1 dl olivenolje
1,5 ts salt
2 ts sukker
14-15 dl hvetemel
6 soltørkede tomater, i skiver
15 sorte oliven
1 ts timian
2 ts oregano
Havsalt


Fremgangsmåte 

1. Finn frem en stor bolle. løs gjæren opp i lunkent vann og ha i olje, salt og sukker.
2. Bland deretter inn mel og elt deigen til den blir ganske grøtaktig.
3. Dekk til bollen og la den heve i 30-40 minutter.
4. Hakk i de soltørkede tomatene og olivene i små biter, og rør dem inn i deigen sammen med timian og oregano.
5. Hell deigen over i en smurt langpanne, og dra den utover til en firkant. Dekk til og la den etterheve i ca. 20 minutter.
6. Ha mel på fingeren og stikk små hull over hele deigen. Dryss deretter på litt havsalt.
7. Stek brødet på nederste rille på 200 grader i 30 minutter. Avkjøl på rist.
8. Man kan velge om man vil helle en tynn stripe olivenolje over til slutt. Nå er den klar til å deles opp i firkanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar