mandag 9. desember 2013

Fløtekarameller




Ingredienser (1 porsjon gir ca. 50 stk fløtekarameller)

100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker








Slik gjør du:

Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp. Det hele skal kokes under omrøring i ca. 10 - 14 min. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. Når det begynner å tykne og får en lysebrun farge, sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.

Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med ''karamelltesten''. Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kald vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nokk.

Hell massen over i en teflonbelagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir. La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende små biter og pakk de inn i cellofan papir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar