Ingredienser
Til 4 personer
4 store paprika
500g kjøttdeig
1 egg
150g kokt ris
4 vårløk, finhakket
1 ts paprikapulver
1 ss finhakket persille
havsalt
nymalt sort pepper
400g hermetiske hakkede tomater
2 ss olivenolje
1 ts sukker
Framgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 200 grader C. Skjær toppen av paprikaen, men ta vare på dem som lokk. Fjern frøene og skjær vekk eventuelle grove hinner fra innsiden.
- Bland kjøttdeigen med egg, kokt ris, vårløk, halvparten av paprikapulveret, persille, havsalt og pepper i en bolle og kna det med fingrene til en farse. Tilsett halvparten av tomatene og bland godt.
- Fyll paprikaene med blandingen, godt opp i en topp. Sett paprikaene i en lett smurt langpanne og pensle skinnet med litt olivenolje. Bak dem i stekeovnen i 1 time, eller til de er møre. Pensle paprikatoppene lett med olje og bak dem sammen med resten de siste 15 minuttene av steketiden.
- Lag sausen. Varm forsiktig opp resten av de hakkede tomatene med resten av olivenoljen, paprikapulveret, sukker, salt og pepper.
- Ved servering setter du en hel fylt paprika på hver tallerken, heller tomatsausen på og rundt, og avslutter med å sette på lokket.
- Server gjerne med en salat. Velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar