mandag 9. desember 2013

Smultringer


Ingredienser (ca. 50 stk)

3 - 4 egg
2 1/2 dl sukker
2 dl kremfløte
1 1/2 dl seterrømme
1/2 ts kardemomme
1/2 ts hornsalt
8 - 9 dl hvetemel
olje/smult til steking







Framgangsmåte:

  • Pisk en lett eggedosis av egg og sukker. Pisk fløten til stiv krem og visp inn rømmen. Bland eggedosis, krem og mel med hornsalt og krydder. Deigen skal virke myk. Sett den tildekket i kjøleskapet til neste dag.

  • Klapp deien ut til ca. 1 cm tykkelse og stikk ut smultringer med en utstikker.

  • Varm olje/smult i en jerngryte og stek en prøvekake. Husk å være forsiktig når du steker i fettgryte. En brødterning blir brun i løpet av minuttet når fettet er passe varmt ( ca. 175 grader).

  • Ha kakene i gryten. Ikke legg i for mange om gangen. De skal ha god plass, slik at det er enkelt å følge med. De går først til bunns og flyter opp igjen. Snu dem når de er brune på undersiden og begynner å heve seg. Bruk en gaffel med langt skaft. Når de er stekt på den andre siden, ha'es de over på flere lag husholdningspapir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar