mandag 20. januar 2014

Purre- og Brokkolipai


Ingredienser

Paideg
3 dl grovbakstmel
100 g smør
6-8 ss vann

Fyll
1 purre i ringer
200 g brokkoli i små buketter
1 paprika i terninger
4 egg
3 dl melk
1/2 ts salt
1/2 krm muskat
200 g revet ost


Fremgangsmåte:

Paideg
1. Ha melet i en bolle og smuldre smøret i melet. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen. Det er fint å bruke en matprosessor til dette.
2. Dekk deigen til og la den hvile i kjøleskapet i minst 10 min.
3. Kjevle eller trykk ut deigen så den dekker bunnen og sidene av paiformen.
4. Pikk deigen godt i bunnen med en gaffel og stek uten fyll i 10-15 min.

Fyll
1. Skyll, rens og del opp grønnsakene. kok purre og brokkoli knapt møre i vann i ca 2 min. La grønnsakene renne godt av seg i sikt eller dørslag.
2. Visp egg og melk lett sammen, tilsett salt, pepper og muskat.
3. Fordel grønnsaker og ost utover paiskallet og hell på eggeblandingen.
4. Stek paien til den er gyllen og til eggemassen er stivnet, 20-30 min.

225 grader i tilsammen 30-40 minutter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar